Anghinare cu broccoli si orez

de monicamarton in Mancaruri de legume, 9 Sep 2015 | 4570 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru patru porţii:
  • 6 bucaţi de anghinare 
  • 500 de grame de broccoli
  • 4 tije de la un apio
  • 200 de grame de orez 
  • un ardei capia 
  • o jumătate de praz
  • 6 căţei de usturoi
  • o lămâie
  • o linguriţă de cimbru
  • o jumătate de linguriţă de turmeric
  • 2 frunze de pătrunjel
  • o lingură de ulei de măsline
  • o linguriţă de sare
  • o linguriţă de piper roşu
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Anghinare cu broccoli si orez:

Curăţaţi şi spălaţi anghinarea, broccoli, apio, prazul, usturoiul, lămâia, orezul. Curăţaţi anghinarea de tulpina lemnoasă şi de frunzele exterioare care sunt tari, până ajungeţi la cele care sunt moi şi cărnoase. De la aceste frunze tăiaţi vârfurile care sunt tari, lăsaţi doar partea cărnoasă a frunzelor de anghinare. Scobiţi cu o linguriţă şi puful din interiorul acesteia. Vă asiguraţi că aţi curaţat toată partea tare şi lemnoasă a acesteia şi o puneţi în apă rece cu o jumătate de lămâie. Tăiaţi apio, usturoiul şi prazul rondele subţiri.

Puneţi în cratiţă uleiul de măsline şi cand este încins adăugaţi usturoiul, prazul şi apio feliat. Le lăsaţi să se rumenească puţin, amestecînd periodic în cratiţă. Spălaţi şi adăugaţi în cratiţă orezul şi două căni de apă şi îl lăsaţi să fiarbă 5 minute, apoi adăugaţi sarea şi anghinarea la fiert.

Lăsaţi compoziţia să fiarbă 15 minute, apoi adăugaţi broccoli spălat şi desfăcut în bucheţele şi îl lăsaţi să fiarbă 5 minute. Adăugaţi ardeiul, cimbrul, turmericul şi coaja rasă de la jumătatea de lămâie rămasă şi omogenizaţi compoziţia. Opriţi focul, adăugaţi piperul roşu şi pătrunjelul. Sunteţi gata! Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Anghinare cu broccoli si orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 ''Amorul fructelor de`o vara''

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta delicioasa de Orez cu spanac, o garnitura colorata perfecta la gratar