Aperitiv cartofi umpluti (reteta lacto-vegetariana)

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 13 Apr 2017 | 2898 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi mari
  • 1 morcov mare
  • 1 fir mic de praz
  • 2-3 linguri de ulei
  • sare si piper alb dupa gust
  • 1 lingurita rasa seminte de chimen
  • 1 crema de unt
  • patrunjel verde
  • cascaval ras
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cartofi umpluti (reteta lacto-vegetariana):

Cartofii se spala bine cu partea abraziva a unui burete, apoi se fierb in coaja, 15-20 minute.

Preincalzim cuptorul la 180 grade C.

Prazul se spala si se taie bucatele, se pune la sotat intr-o craticioara in ulei.

Curatam morcovul si il spalam, apoi il trecem pe razatoarea cu ochiuri mici.

Adaugam morcovul peste praz, punem dupa gust sare si piper, apoi lasam la foc mic sa se soteze legumele 5 minute.

Taiem cartofii in doua pe orizontala.

Scobim miezul jumatatilor de cartofi cu o lingurita, lasand pe coaja cca. 1 cm de miez.

Ceea ce am scos din centrul cartofilor se amesteca cu crema de unt, legumele sotate si lingurita de chimen.

Obtinem un amestec omogen cu care vom umple cojile de cartofi.

Tapetam tava cu hartie de copt.

Asezam cartofii umpluti in tava, adaugam cascavalul ras deasupra cartofilor, apoi dam la cuptor tava si coacem cartofii pana capata o crusta aurie.

Presaram patrunjel verde si ii servim reci sau fierbinti, dupa preferinta.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cartofi umpluti (reteta lacto-vegetariana)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Omleta cu cascaval,salam si rosii