Aperitiv cas din lapte de vaca

de Lau in Aperitive / Garnituri, 9 Iul 2017 | 5220 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 kg lapte
  • 1 plic cheag
  • 2-3 linguri sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cas din lapte de vaca:

Laptele se pune intr-o oala incapatoare, punem pe foc sa se incalzeasca (avem grija sa nu fiarba), oprim focul si adaugam 1 plic de cheag.

Amestecam cu lingura cca. 3-4 minute, dupa care lasam se inchege.cca 10-15 min.

Amestecam din nou, dupa care rasturnam intr-o strecuratoare, lasam sa se scurga bine.

Zerul (2-3 kg) pe care il lasa branza, il adaugam intr-o cratita, adaugam 2-3 linguri sare, amestecam bine si adaugam casul taiat in 4 bucati.

Dam cratita la frigider (inainte sa servim casul, il scoatem cu 10 minute inainte pentru a se scurge de zer).

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cas din lapte de vaca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]