Aperitiv chec cu ton, branza si frunze de ridichi

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 22 Iun 2019 | 4487 vizualizari

 

O reteta de sezon si anti risipa. De ce aruncam frunzele de ridichi?
Din necunoaștere, pentru că așa am învățat să apreciem doar rădăcinile cărnoase și suculente si sa lasam la o parte frunzele lor consistente și bogate în nutrienți și vitamine.
Frunzele de ridichi sunt o excelentă sursă de vitamina C, pe care o regăsim într-o cantitate de şase ori mai mare decât în ridiche. 
https://www.blogulluicatalina.com/2019/04/chec-cu-ton-branza-si-frunze-de-ridichi.html

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 1 conserva de ton natur - 140 gr scurs
  • 75-100 gr frunze de ridichi
  • 30 g de crema de branza St Môret
  • 150 ml de smantana
  • 50 g de cascaval ras
  • 30 g de sos 'pesto rosso'
  • 1 lingura faina de chia 20gr (sau faina dorita)
  • sare, piper
  • cimbru
  • boia de ardei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv chec cu ton, branza si frunze de ridichi:

Spalati bine in mai multe ape frunzele de ridichi. Alegeti si triati frunzele indepartati tijele.

Scurgeti-le bine de apa si taiati-le marunt.

Incalziti cuptorul la 180°C.

Intr-un castron adanc sau in bolul robotului bateti ouale intregi cu smantana, cu sosul pesto rosso si cu crema St Môret. Adaugati tonul scurs, faina, sare, piper, cimbru si boia de ardei.

Incorporati frunzele de ridichi si amestecati bine.

Plasati compozitia in forma de chec unsa. Presarati cascavalul ras deasupra.

Dati la cuptor (am pus forma de chec intr-o tava cu 2 cm de apa).

Coaceti timp de 40 de minute.

Lasati sa se raceasca cateva minute si demulati.

Taiati-l in felii si serviti-le cu o salata verde.

Excelent cald sau rece acest chec.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chec cu ton, branza si frunze de ridichi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua in cuib de piure cu sos mornay