Dupa cum stiti, pe 21 am sarbatorit Elenele, prilej pentru a face si eu ceva special pentru doamna mea draguta care imi este draga. De fapt, amandoua am participat la realizarea acestui chec si am fost super bucuroase ca a iesit extraordinar de bun si gustos, dar am fost si foarte laudate pentru reusita. Reteta o am de la ancutaCH si vreau pe aceasta cale sa ii multumesc. Este foarte reusita reteta!
Pentru inceput, spalam pieptul de pui, il taiem cubulete si il calim putin in ulei. Separat, curatam ceapa si o tocam marunt si o calim in uleiul in care am calit si pieptul de pui. Separat, spalam ciupercile si le taiem marunt, le calim si pe ele pana se inmoaie, apoi le scoatem intr-un castron peste care adaugam ardeii spalati, curatati si taiati cuburi. Taiem kaizerul si maslinele cubulete si le punem impreuna cu celelalte ingrediente.
Cat s-au racit cele calite m-am ocupat de oua, pe care le-am batut spuma. Am adaugat smantana amestecata cu gris si apoi faina amestecata cu praful de copt. In compozitia obtinuta am adaugat amestecul de legume, care sincer sa va spun emana un miros super placut, de iti venea sa mananci crud, nu alta! Am amestecat pana s-a omogenizat toata compozitia si la final am adaugat cascavalul afumat dat pe razatoarea mare.
Am uns 2 tavi de aluminiu unica folosinta cu ulei si am tapetat cu faina, apoi am asezat compozitia in tavi. Am dat la cuptor 45 de minute, apoi le-am scos si le-am lasat sa se raceasca in tavi pana in momentul servirii.
Se servesc cu rosii si castraveti fiind foarte consistent.
Va spun sincer ca este extraordinar de bun si aspectuos! Pofta buna!
1
Compozitia este pentru 2 checuri aperitiv