Aperitiv chiftele din cartofi, dovlecei si morcovi

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 28 Iun 2020 | 2821 vizualizari

 

Uneori mai facem pauză de carne și caut fel de fel de variante savuroase! Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

    • Cartofi 6 bucăți mari,
    • Dovlecei 1 bucată,
    • Morcov 1 buactă mare,
    • Ouă 2 bucăți,
    • Făină albă de grâu cca. 4-5 linguri,
    • Pesmet auriu cca. 4-5 linguri,
    • Sare de mare 1 lingură,
    • Piper proaspăt măcinat ½ lingură,
    • Boia de ardei dulce 1 lingură,
    • Ulei pentru prăjit, de preferat cel de rapiță, cca. 400 ml.
    Pentru servit:
    • Smântână cca. 200 g.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv chiftele din cartofi, dovlecei si morcovi:

Cartofii, dovlecelul și morcovul se curăță de coajă apoi se rad pe răzătoarea fină ;) Bineînțeles, m-am ajutat de unul dintre ajutoarele  familia Zmeilor, răzătoarea de la Delimano ;)

Legumele răzuite se storc de zeama rezultată, atenție, în această etapă, nu se adaugă sare, că lasă mult mai multă zeamă.

Apoi se adaugă oăle bătute, făina și pesmetul și se amestecă enerngic până se obține un aluat omogen.

Se asezonează de sare, boia și piper, apoi cu ajutorul unei linguri, se pun la prăjit în uleiul încins.

Se așteaptă până se obține o crustă aurie, apoi se întorc pe cealaltă parte.

Chiftele se scot într-o strecurătoare, sau pe un șervet absorbant de bucătărie.

Aceste chifteluțe aplatizate, se pot servi ca aperitiv cu smântână sa iaurt. Simplu și gustos, pe placul micilor mofturoși.

Spor și poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chiftele din cartofi, dovlecei si morcovi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv tocinei de cartofi cu branza sarata