Aperitiv covrigei sarati

de Anamaria7 in Aperitive / Garnituri, 15 Feb 2010 | 32917 vizualizari

 

Cei mai buni covrigei sarati

 

INGREDIENTE

  • 250 g unt
  • 250 g branza telemea rasa
  • 250 g faina
  • 3/4 pachet drojdie
  • 125 ml lapte
  • 2 oua amestecate cu o lingura de lapte
Portii: 50
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv covrigei sarati:

Untul se freaca impreuna cu branza rasa, apoi cu faina si drojdia muiata in laptele caldutz. Dupa ce se framanta, se pune la rece 20 minute.

Dupa ce scoatem aluatul din frigider, intindem o foaie de 0.5 cm grosime si taiem covrigeii cu forma speciala. Ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau data cu unt si faina si ii ungem cu o pensula cu amestecul de ou si lapte. Tava ramane 10 minute la dospit, apoi introducem covrigeii in cuptorul incins la 180 grade si ii lasam pana cand se intaresc si devin aurii pe deasupra.

 

TIPS-URI

1

Se poate adauga chimen in aluat sau doar pe deasupra.

2

Se poate presara branza rasa inainte de a-i pune in cuptor.

3

Se tin cel mai bine intr-un vas inchis ermetic pentru a nu se inmuia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv covrigei sarati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

ieri la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

pe 18.06 la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mamaliga cu branza la cuptor