Aperitiv drob de pui in aluat de foietaj

de Gicuta in Aperitive / Garnituri, 21 Mai 2015 | 27885 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 g ficatei de pui
  • 400 g piept de pui dezosat
  • 400 g aluat foietaj
  • 5 oua crude
  • 3 oua fierte
  • 1/2 buc. ardei rosu si verde
  • 2 legaturi usturoi verde
  • 3 legaturi ceapa verde
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper
  • boia iute (optional)
  • 50 g unt
  • 1 galbenus pentru uns
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv drob de pui in aluat de foietaj:

Spalam si curatam ficateii si ii punem sa fiarba. Ii lasam la fiert circa 10-15 minute. Indepartam spuma care se formeaza.

Spalam pieptul de pui si il  punem la fiert in apa cu putina sare. Il lasam la fiert circa 15 -20 minute. Indepartam spuma care se formeaza.

Cand ficateii si pieptul de pui s-au fiert, ii scoatem intr-o strecuratoare si ii lasam sa se raceasca.
Cand se racesc, jumatate ii dam prin masina de tocat iar jumatate ii taiem cubulete.

Ceapa, usturoiul si ardeiul le tocam marunt, la cutit.

Punem untul intr-o cratita, iar cand se incinge adaugam ceapa, usturoiul si ardeiul, si le lasam la calit 5-10 minute. La sfarsit adaugam verdeata tocata marunt. Cand se racesc amestecam cu ficateii si pieptul de pui, adaugam cele 5 oua batute bine, condimentam cu sare, piper si boia dupa gust.

Aluatul de foietaj se intinde putin cu sucitorul si se asaza intr-o tava (eu am folosit un vas termorezistent de 23x13x7 cm). Se lasa marginile mai mari, sa atarne peste marginile tavii. Se asaza jumatate din compozitia de carne si ficatei , se pun ouale fierte, taiate cubulete si se acopera cu restul de amestec. Marginile de aluat se taie fasii de 1 cm latime si se aduc una peste cealalta deasupra. Se unge aluatul cu galbenus de ou si se da tava la cuptorul incalzit, pentru o ora, la foc mediu. Cand se raceste, se feliaza.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv drob de pui in aluat de foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]