Aperitiv empanadas cu ciuperci si carne de pui

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 5 Feb 2014 | 28870 vizualizari

 

Daca este o adevarata reteta de empanadas nu stiu si pentru mine chiar nu conteaza...am vazut reteta la Laura si la alte fete aici pe site care au facut-o si mie mi-a fost de ajuns. Mi-a placut tare mult reteta si m-am apucat de treaba. Am facut un alt aluat, unul mai usurel zic eu, adica nu cu foarte mult unt, iar umplutura a fost cu ce aveam in casa si cu ce ne place noua.

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 300 ml apa calduta
  • 200 ml lapte batut
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri unt
  • 700 -750 gr faina alba
  • 1 cub mic de drojdie proaspata

Umplutura:

  • 700 gr ciuperci champinion
  • 1/2 dintr-un piept de pui
  • 1 ceapa rosie
  • 3 catei de usturoi
  • sare
  • fulgi de ardei iute
  • piper dupa gust
  • 1 lingurita sos de soia
  • sos iute Piri Piri dupa gust
  • 6-7 rosii uscate din conserva
  • 1 ardei gras rosu sau galben
  • 2-3 linguri ulei aromat din conserva de rosii uscate
  • 6-7 feliute de mozzarela
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingura lapte pentru uns
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv empanadas cu ciuperci si carne de pui:

Aluat: Eu l-am facut ca de obicei in masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus. Dupa ce masina a framantat aluatul l-am lasat la dospit 20-30 minute. Pentru aceste empanadas am folosit doar jumatate din aluatul rezultat, restul de aluat l-am folosit la alta reteta.

Umplutura: Punem 2 linguri de ulei aromatizat din conserva de rosii uscate intr-o tigaie sau wok. Adaugam ciupercile curatate si taiate in sferturi, ceapa tocata marunt, precum si usturoiul taiat si el marunt. Lasam sa se caleasaca pana scade aproape de tot zeama lasata de ciuperci. Adaugam pieptul de pui taiat cubulete, ardeiul taiat fideluta, condimente dupa gust (noua ne place mai iute). Lasati sa se caleasca la foc iute toate ingredientele pana compozitia nu mai este suculenta. 

Asamblare: Intindem aluatul cu sucitorul pe masa de lucru, unsa cu foarte putin ulei. Cu o forma rotunda, mare de ravioli, am taiat cercuri din aluat, am pus aluatul in forma, 2 linguri de umplutura in mijloc si am unit partile formei, lipind astfel marginile. Astfel empanadas formate, le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt, le-am uns cu galbenus amestecat cu putin lapte, le-am mai pudrat cu putin piper si le-am dat la cuptorul incins la 180 grade pentru 8-10 minute. Aici mi-am adus aminte ca am uitat de un ingredient :)) se mai intampla...nu am pus mozzarella inauntru. Asa ca dupa ce au stat 8-10 minute la cuptor, le-am scos, am pus cubulete de mozzarela deasupra si le-am mai dat la cuptor pt inca 8-10 minute pana sau rumenit frumos pe deasupra.

Se servesc calde cu fulgi de ardei iute pisati pe deasupra. Noi am servit cu sos de rosii si ardei, condimentat dupa gust.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Din jumatatea de aluat folosita mi-au iesit 7 bucati de empanadas.

2

Umpluturile pot sa varieze in functie de gustul vostru.

3

Sosul rosu se poate inlocui cu sos alb de iaurt sau smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv empanadas cu ciuperci si carne de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

simona72 1

08.02.2014, 13:13

Multumesc!

Tteodora 1

16.02.2015, 16:12

Buna! Am o intrebare referitoare la reteta cu empandas: se intampla ceva dacă nu le ung cu ou inainte de a le băga in cuptor? Reteta e excelentă însă eu sunt alergică la ambele proteine din ou și mă gândeam dacă îl pot exclude. Mulțumesc

simona72 1

16.02.2015, 18:10

Teodora, sigur ca nu este obligatoriu sa le ungi cu ou, mai ales daca esti alergica...se ung cu ou doar pentru a capata un luciu la suprafata, dar poti sa faci asta daca le ungi doar cu lapte simplu. Pana la urma nu este necesar sa le ungi cu ceva, se pot baga simple, neunse la cuptor...Spor si multumesc de vizita!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

ULTIMELE COMENTARII

Dafur

Dacă ești în căutarea unui colier din argint elegant și de calitate, merită să arunci o privire pe https://www.chanti.dk/p-halskaeder-i_soelv . Aici vei găsi o selecție variată de coliere din argint sterling autentic – de la modele simple și clasice până la modele moderne. CHANTI este sinonim cu calitate, prețuri corecte și un magazin online ușor de utilizat. Fie că este un cadou sau pentru tine – un colier din argint conferă fiecărei ținute o notă elegantă. Datorită livrării rapide și plății sigure, noua ta bijuterie preferată este la doar câteva clicuri distanță.

De ce purtam bijuterii?

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Melci cu kaizer, cascaval si ciuperci