Aperitiv langosi cu branza

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 2 Noi 2013 | 90916 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 1 cub de drojdie proaspata
  • cca 700-800 gr faina alba
  • 4 albusuri
  • 300 ml lapte caldut
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • cca 30 ml ulei

Umplutura:

  • 300 gr branza telemea de oi
  • 200 gr branza telemea de vaci
  • 2 linguri de iaurt gras

+ ulei pentru prajit, cca 300 ml

Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv langosi cu branza:

Amestecam drojdia cu sarea, zaharul si laptele caldut.

Adaugam albusurile, apoi faina iar la final uleiul.

Framantam aluatul cca 10 minute, apoi il lasam la dospit, acoperit, intr-un loc ferit de curenti. Trebuie lasat pana isi dubleaza volumul (la mine a durat cca 30 min.).

Cele doua tipuri de branza se dau pe razatoarea fina,se amesteca cu 2 linguri de iaurt gras. Obtinem o crema de branza pe care o vom folosi pentru umplerea langosilor.

Punem uleiul la incins intr-o tigaie la foc mic.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul,ne ungem mainile cu ulei,desprindem cate o parte din el (in functie de marimea pe care dorim sa o dam langosilor), aplatizam cu mainile unse aluatul pe masa de lucru, asezam crema de branza pe jumatate din suprafata aluatului, acoperim cu cealalta jumatate,presam foarte bine marginile (sa nu se scurga branza la prajit din langosi).

Prajim langosii pe ambele parti pana devin aurii, ii scoatem pe servetele absorbante sa scapam de uleiul in exces si servim.

Pofta buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv langosi cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

DIANA B 1

03.11.2013, 10:31

Umplutura nu contine oua , sau ceva sa lege branzeturile , doar iaurt ? interesant ...

Cris2711 1

03.11.2013, 13:41

diaconta 1

03.11.2013, 20:36

imi plac dar n-am facut niciodata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pernite cu 3 feluri de branza