Aperitiv merdenele din aluat de foietaj

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 7 Mar 2017 | 16323 vizualizari

 

Foarte bune, dar au iesit cam crescute.

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete aluat foietaj (2 x 400g)
  • 300 g branza telemea de oaie
  • 200 g branza de burduf
  • 300 g branza de vaci
  • 3 galbenusuri de ou
  • 100 g smantana
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 galbenus pentru uns
Portii: 9
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv merdenele din aluat de foietaj:

Pachetele de aluat se lasa la dezghetat in frigider, de pe o zi pe alta.

Branzeturile se dau pe razatoare si se amesteca cu 3 galbenusuri, smantana si zaharul vanilat.

Foile se intind pe blatul de lucru, una langa alta si se taie in 9 patrate identice fiecare.

Pe jumatate din patrate se intinde amestec de branza, lasand 1 cm pe fiecare margine.

Celelalte patrate se inteapa cu furculita in cateva locuri fiecare.

Se ung marginile patratelor cu branza cu galbenus de ou.

Se pun deasupra patratele intepate si se apasa marginile cu o furculita pentru etansare.

Se pun intr-o tava si se ung cu galbenus de ou. Se introduce in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, pentru 35-40 minute pana se rumenesc frumos.

Se scot si se lasa la racit.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv merdenele din aluat de foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat - Rețeta delicioasă de casă

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pachetele cu carne si branza