Aperitiv omleta cu sunculita taraneasca si ardei, in felii de paine

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 3 Feb 2018 | 5898 vizualizari

 

Omleta cu șunculiță țărănească și ardei în felii de pâine, este, așa, ca un sandwich, doar că feliile de pâine trebuie să fie mai mari, mai încăpătoare.
Eu am avut o pâine rotundă și am putut să tai felii mai mari.
Cu ingredientele din interior se poate jongla după gustul fiecăruia.

 

INGREDIENTE

  • Pentru trei porții:
  • 3 felii mari de pâine
  • 3 ouă mari sau 4 medii
  • 1 ardei gras, roșu
  • 100-150 g șunculiță țărănească
  • sare
  • piper
  • 25 g unt
  • puțin cașcaval ras
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv omleta cu sunculita taraneasca si ardei, in felii de paine:

Tăiem feliile de pâine groase de 2 cm, iar cu vârful unui cuțit, le scobim miezul, lăsându-le marginile de aproximativ 2 cm.

Pregătim o tigaie încăpătoare și punem untul la topit.

Tăiem șunculița și ardeiul în bucăți mai mici și le rumenim în untul încins, dar nu mai mult de un minut.

Amestecăm ouăle cu un praf de sare și puțin piper.

Așezăm feliile de pâine în tigaie și strângem în interiorul lor ingredientele ușor rumenite, apoi turnăm peste ingredientele din interior ouăle, împărțindu-le în mod egal.

Lăsăm frigănelele să se rumenească pe prima parte, apoi, cu ajutorul unei spatule, le întoarcem și le rumenim și pe cealaltă parte.

Cât se rumenesc pe cea de-a doua parte, presărăm deasupra lor, cașcavalul ras pentru a le gratina frumos.

Servim omleta cu șunculiță țărănească și ardei în felii de pâine, caldă, alături de legume proaspete, murături sau salată, dar este la fel de bună și rece, luată la pachet.

Miezul de la pâine, rămas, îl putem trece prin ouă bătute( 2 ouă) și facem frigănele, că poate nu sunt suficiente omletele noastre :D

Să vă fie de folos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv omleta cu sunculita taraneasca si ardei, in felii de paine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv bruschete calde cu ciuperci si mozzarella