Aperitiv pide -placinta cu carne

de cristina1985 in Aperitive / Garnituri, 22 Ian 2018 | 2986 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 ou
  • 1 lg ulei
  • 2 lg iaurt
  • 25 ml apa calda
  • 7 g drojdie uscata
  • 2 lg-te zahar
  • 250 g faina+2 lg cu varf
  • 50 ml apa calda
  • 1/2 lg-ta sare
  • Umplutura:
  • 400 g pulpa de porc (tocata)
  • 1 ceapa mica
  • 1/2 ardei gras rosu
  • sare
  • piper
  • Alte ingrediente:
  • cascaval ras
  • 1/2 ou
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv pide -placinta cu carne:

Umplutura: ceapa se taie marunt si se caleste, se adauga ardeiul tocat si carnea.Cand carnea devine alba, se toarna apa si se fierbe 1 ora si 30 minute. Se adauga boia, sare, piper,cimbru si 2 lg-te faina, amestecata cu putin sos(de la carne) se mai lasa pe foc, 30 minute, amestecand mereu.

Aluatul: Se amesteca oul intreg cu uleiul, iaurtul, 25 ml apa calduta,drojdia,zaharul, sarea. Apoi se pune faina (treptat, toata daca e nevoie) si 50 ml apa calda.Trebuie sa rezulte un aluat moale,usor de modelat. Se framanta 10 minute. Se lasa la crescut 30 minute. Apoi se imparte aluatul in 3 bile care se acopera cu un prosop si se lasa la crescut, 10 minute.

Se intinde fiecare bila intr-o forma ovala (sa nu fie prea mare, cum am facut eu) se pune amestecul de carne, se presara cascaval ras (fin) si se intorc marginile. Se ung cu ou batut si se dau la cuptor, 20 minute sau pana sunt gata.

Puteti sa le faceti mai mici si vor rezulta mai multe.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv pide -placinta cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua rascoapte cu cascaval