Sincer, plăcințlie cu diverse umpluturi le-a descoperit când am aterizat în Răgățime ;) M-au cucerit pe deplin, ce nu a reușit ciorba acrită cu borș :D :))) Noh, sper că e o "Rețetă românească", că așa am perceput-o eu de la mama soacră ;) ( Eiii, brânza mascarpone și mixul de semințe e adus de mine ;) ca și inovație! ) Spor și poftă bună! P.S. Imagini detailate de preparare, n-am :D a fost făcută pe repede înainte, dar voi mă credeți pe cuvânt! ;)
Telemeaua de oaie se fărâmițează într-un bol, apoi se adaugă brânza mascarpone, grișul, ouăle și se amestecă energic până se înglobează toate ingredientele.
Foile de plăcintă decongelate se ung individual cu ulei de floarea soarelui, se suprapun câte trei, apoi se pun câte 3 linguri de umplutură, apoi alte trei foi unse între ele, și se continuă, până se termină foile și umplutura. Apoi se unge plăcinta un sos obținut din, ouăle amestecate cu iaurtul, se presară puțină sare iodata și mix de seminte, apoi se introduce la cuptor ptr cca. 45 de minute la 200 grade C. Atenție, înainte de a se pune la copt, se porționează plăcinta, asta ca să se poată tăia mai ușor după ce s-a copt.
După ce s-a copt plăcinta, se scoate din cuptor, se acoperă cu un șervet de bucătărie și se lasă la odihnă (dacă rezistă tentației!) cca. 20 de minute.