Tarte si placinte rumenite si iscusite"
De data aceasta am preparat placintele cu aluat de paine cu lapte si sunt foarte foarte gustoase si in aceasta varianta.
La mine in bucatarie inca miroase a paine calda abia scoasa din cuptor!
Intr-un vas larg se pune faina cernuta, in mijloc drojdia si deasupra 6 linguri lapte cald ( din total) apoi zaharul, pe margine se pune sarea.
Restul de lapte se infierbanta putin si se topeste in el untul, se lasa deoparte pana ce compozitia devine calduta.
Se framanta in jur de zece minute aluatul, apoi se lasa la loc cald in bucatarie pana ce isi tripleaza volumul.
Se rup bucati de marimea unei mingii de tenis, se aplatizeaza pe rand pe o suprafata de intins intr-un cerc, se pune branza in mijloc, apoi se aduc marginile peste branza si se preseaza, apoi se inchide si se intoarce cu fata in jos.
Cu o foarfeca de bucatarie se decupeaza petalele florii. Placintele se pun pe o foaie de copt asezata pe tava....eu am lasat la crescut in jur de 25 de minute.
Placintele se ung cu laptele amestecat cu galbenusuri, in mijloc se pune chimenul si se coc la cuptorul incins, la 220 de grade Celsius, timp de aproximativ 20 de minute sau pana se rumenesc frumos.
O bunatate!