Aperitiv placinte cu branza si cartofi la tigaie

de nico_nico in Aperitive / Garnituri, 11 Mai 2018 | 5693 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 500 gr faina
  • 300 ml lapte
  • 1 ou
  • 3 linguri ulei
  • 1 praf de sare
  • 10 gr drojdie uscata
  • Umplutura :
  • 500 gr branza telemea
  • putin marar verde
  • 500 gr cartofi 
  • 50 ml ulei pentru prajit.
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinte cu branza si cartofi la tigaie:

Punem intr-un castron faina cernuta, apoi adaugam laptele caldut in care am dizolvat drojdia, oul, uleiul si praful de sare. Amestecam pana obtinem un aluat un pic mai moale, dar care se desprinde de maini. Se lasa la dospit 30-40 minute intr-un loc caldut pana isi dubleaza volumul.  

Intre timp curatam cartofii, ii taiam cubulete si ii punem la fiert in apa cu putina sare. Dupa ce s-au fiert, ii zdrobim si ii lasam sa se raceasca. Aluatul dospit il impartim in 15-16 bucati le facem rotunde mici si le mai lasam la dospit pe masa de lucru presarat cu putina faina. Cand au dospit, incepem sa le umplem cu branza cu marar sau cu cartofi, le prajim in tigaie si le punem una peste alta. Placinte cu branza in tigaie facute ca la bunica, placinte pufoase si pline de branza usor sarata sau cu cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinte cu branza si cartofi la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

MotanLaOale 1

11.05.2018, 20:06

mihaelar63 1

14.05.2018, 15:01

Foarte gustoase Bunica mea din Salaj [maica ii spuneam ] Ne facea palanete cu cartofi rantaliti

trifadalia 1

25.05.2018, 14:18

Foarte bune cand mai faci placinte de orice fel da un telefon

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Varianta mea de piureu de cartofi