Aperitiv placinte sarate

de reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri, 25 Ian 2015 | 42995 vizualizari

 

Aceasta reteta minunata o am de la Adina Ciocalau, au iesit niste placinte foarte bune, Adi este innebunit dupa ele. Am dublat cantitatile.

 

INGREDIENTE

  • 300 ml apa calduta
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri de zahar
  • 2 oua
  • 60 ml ulei
  • 50 gr drojdie
  • 1 kg de faina
  • 2 lingurite de sare
  • branza de vaca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinte sarate:

Mai intai preparam maiaua (apa calduta cu o lingura de zahar si drojdia). Intr-un castron punem faina, in mijloc punem maiaua, ouale, laptele si uleiul. Framantam bine aluatul si lasam sa creasca intr-un loc cald, eu l-am pus pe calorifer si l-am acoperit.
Se poate folosi la diferite placinte sarate, se poate coace la cuptor sau praji in tigaie. Eu le-am prajit in tigaie.

Am rupt cu mana din aluatul crescut am intins foaie subtire pe masa de lucru pe care in prealabil am uns-o cu ulei si am pus branza rasa, le-am impachetat si le-am prajit in tigaie.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinte sarate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinte cu Pui si Salsa