Aperitiv scones cu branza si chives

de Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri, 17 Apr 2018 | 3617 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 grame de făină
  • 30 grame chives
  • 1 linguriţă de praf de copt
  • sare
  • 85 grame de unt nesărat la temperatura camerei
  • 200 grame branza rasa (Eu am folosit Gouda maturata; se poate folosi si cascaval)
  • 1 ou
  • 80 ml de smântână
  • Parmezan ras
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv scones cu branza si chives:

Făina cernută se amestecă cu praful de copt, sare şi untul tăiat bucăţi.

 Separat se amestecă oul cu smântâna şi se adaugă peste mixul de ingrediente uscate. Se adauga branza rasa si chivesul tocat si se amestecă până la omogenizare, rezultând un aluat lipicios, dar ferm.

 Pe o suprafaţă presărată cu făină, se imparte aluatul in 2, se modelează fiecare bucata sub formă de disc şi se taie fiecare în 6 felii egale.

Cu o spatulă se ridică fiecare felie şi se asează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt la distanţă între ele Se presara Parmezan ras deasupra.

Tava se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius unde va rămâne pentru 20-25 de minute.

 Se scot pe un grilaj de metal pentru a se răci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv scones cu branza si chives" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta mediteraneeana cu branza si masline by Ruxy