Aperitiv soare din foietaj cu sunca si mozzarella

de Ancutsa in Aperitive / Garnituri, 29 Apr 2021 | 3315 vizualizari

 

Un aperitiv însorit și aromat, cu șuncă și mozzarella, ketchup și mirodenii, festiv și simpatic.
Retete pascale

 

INGREDIENTE

  • 400 gr aluat foietaj,
  • 2 linguri ketchup dulce,
  • aprox 100 gr brânză Mozzarella,
  • 6 felii șuncă Pădurea Neagră,
  • 1 ou pentru uns,
  • Un vârf de cuțit oregano uscat,
  • Un vârf de cuțit busuioc uscat,
  • Semințe de susan rumenite, după gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv soare din foietaj cu sunca si mozzarella:

Lași aluatul foietaj la dezghețat atât cât să fie ușor maleabil, dar încă rece si ușor tare ca să-l poți modela după aceea.

Ungi aluatul cu ketchup și presari mirodenii: busuioc și oregano.

Presari mozzarella rasă.

Adaugi feliile de șuncă, însă doar pe jumătate din aluat (vei vedea imediat de ce). Așază-le cu marginile petrecute una peste alta.

Acum împaturești aluatul pe jumătate.

Tai aluatul pe lățime, în fâșii late și îl transferi pe hârtie de copt.

Aranjezi aluatul cu mâinile, aducându-l la forma rotundă, ungi cu ou bătut, apoi începi să răsucești fiecare fâșie în parte.

Ungi din nou cu ou pentru ca fâșiile să arate frumos.

Presari semințe de susan și dai aluatul la cuptor, pentru 15 minute la foc mediu, pentru a crește în volum, apoi încă 20 minute la foc mic pt a se coace bine înăuntru.

Îl poți servi cald sau rece.

 

Poftă Bună!

Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/04/soare-din-foietaj-cu-bacon-si-mozzarella.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv soare din foietaj cu sunca si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

ieri la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

pe 18.06 la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinta cu branza, spanac si oua de prepelita