Ne plac brânzeturile, ne place prazul, așa că le-am combinat într-o delicioasă rețetă de Tartă aperitiv.
Pentru aluat, cernem făina într-un vas și presărăm sare peste ea.
Facem o adâncitură la mijloc și punem acolo gălbenușurile, untul rece, tăiat în cuburi și iaurtul în care stingem bicarbonatul de sodiu.
Amestecăm rapid toate aceste ingrediente, încorporând și făina. Frământăm un aluat ferm, adăugând, spre final și apa rece, îl acoperim și îl dăm la rece pentru 20 de minute.
Între timp, pregătim ingredientele pentru umplutură.
Tăiem prazul rondele pe care le călim ușor în puțin unt topit în ulei. Punem și ulei, deoarece untul se va arde, pus simplu.
Întoarcem rondelele de praz de pe o parte pe cealaltă, să se rumenească uniform, apoi le scoatem în alt vas.
Amestecăm cele două tipuri de brânză cu mărarul tocat și frunzele de busuioc, de asemeni, tocate.
Adăugăm cele două albușuri, o lingură de smântână și omogenizăm compoziția.
Pornim cuptorul la 180 de grade pentru a coace delicioasa Tartă aperitiv cu brânză și praz.
Scoatem aluatul de la frigider și îl întindem uniform în forma de tartă, atât la bază cât și pe laterale.
Forma mea de tartă are diametrul de 30 cm.
Înțepăm aluatul cu o furculiță din loc în loc și întindem compoziția de brânză, uniform.
Așezăm pe margini rondelele de praz, înfigându-le ușor în compoziția de brânză.
Apoi, tot în formă de horă, înfigem în compoziția de brânză și roșiile cherry.
La centru, vom face mici adâncituri și vom sparge acolo ouăle de prepeliță.
Presărăm puțin oregano pe deasupra și coacem tarta aperitiv pentru 20 de minute, la 180 de grade.
Urmărim ca ouăle să nu se coacă foarte mult, ci să rămână gălbenușul moale.
O lăsăm să se tempereze, o decorăm cu frunze proaspete de busuioc și o porționăm.
O putem servi alături de o cană cu lapte, sau cu iaurt.