Aperitiv tarta cu dovlecel, praz si branza de vaci

de cristeena20 in Aperitive / Garnituri, 16 Apr 2019 | 3686 vizualizari

 

Am facut o incercare cu ingredientele ce le aveam in frigider si a iesit o tarta delicioasa si usoara pentru cina. Pozele nu au iesit demne de postat, dar cum a iesit atat de delicioasa trebuia sa postez reteta. 

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel zuccini
  • 1/3 praz (partea alba)
  • ulei de masline
  • cca 250 gr branza de vaci (sau de oaie)
  • sare, piper alb
  • mozarella razuita
  • marar verde
  • 4 oua
  • 300 ml lapte
  • 100 ml smantana dulce
  • 1 aluat pentru tarte sarate
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu dovlecel, praz si branza de vaci:

Din motive de lipsa de timp am optat sa folosesc aluat pentru tarte cumparat din comert (Lidl) dar sunt sigura ca facut in casa iese si mai bun. Deci am scos aluatul din frigider si am imbracat o forma de tarte unsa cu margarina cu aluat. Pregatim umplutura.

Dovlecelul se spala si il taiem rondele subtiri. Nu se curata de coaja. 

Prazul se taie si el fin, julien.

Intr-o tigaie punem putin unt si ulei de masline; adaugam prazul si calim la foc mediu sa se inmoaie si aduagam dovlecelul, amestecam putin si lasam pana se inmoaie putin. Punem sare, piper. Dam deoparte sa se raceasca putin.

Punem umplutura in forma de tarta, presaram cu branza de vaca/oaie; si turnam sosul (batem ouale cu sare, piper alb, putina nucsoara; adaugam smantana si laptele). 

Dam la cuptorul incins in prealabil la 180ºC pana se intareste putin umplutura si devine auriu deasupra. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu dovlecel, praz si branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Placinta creata cu branza sarata si marar