Aperitiv tarta cu legume si branzeturi

de Oana in Aperitive / Garnituri, 2 Apr 2018 | 7798 vizualizari

 

Super rapida si delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • Umplutura:
  • 1 zucchini
  • o mana de buchete de broccoli
  • o mana de sparanghel
  • 200 ml smantana lichida
  • 100 g telemea
  • 100 g cascaval ras
  • 3 oua
  • sare si piper dupa gust
  • 1/2 lingurita nucsoara rasa
  • un pachet aluat tarta
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu legume si branzeturi:

Se taie zucchini pe lungime in patru si apoi in felii. Se toaca marunt buchetelele de broccoli si sparanghelul. Se pun legumele intr-un bol mai mare si se adauga deasupra smantana lichida, telemeaua si cascavalul rase si ouale batute. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si nucsoara rasa. Se amesteca bine cu o lingura de lemn.

Se intinde aluatul de tarta pe masa unsa cu ulei si se pune intr-o tava (patrata sau rotunda) cam de 24 cm diametru, tapetata cu hartie de copt. Se pune aluatul si pe peretii tavii, apoi se rastoarna compozitia. Se presara deasupra putin cascaval ras si se pune in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 25-30 de minute, pana se incheaga si se rumeneste deasupra.

Se scoate tava si se lasa la racit, apoi se poate felia.

TIPS-URI

1

Puteti face si in casa un aluat pentru tarta, fie ca cel pentru paine, fie aluat fraged cu unt.

2

Se poate folosi si foietaj (cumparat sau facut in casa).

3

Puteti pune ce legume doriti, dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu legume si branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]