Aperitiv tarta de cartofi cu sunca si cascaval

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 27 Apr 2018 | 4667 vizualizari

 

După o rețetă italienească.

 

INGREDIENTE

  • 300 g cartofi fierti
  • 280 g făină
  • 1 ou
  • 20 ml ulei de măsline
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță sare
  • 200 g șuncă felii
  • 100 g cașcaval felii
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta de cartofi cu sunca si cascaval:

Cartofii fierti se zdrobesc cu furculița sau îi putem da pe răzătoare, după care îi amestecăm cu uleiul de măsline și oul, sarea, făina și praful de copt la sfârșit. Frământăm bine și mai adăugăm făină până rezultă un aluat moale dar nelipicios.
Împărțim aluatul în două părți egale. Ungem cu ulei și tapetam cu făină o tavă de tartă.

Întindem pe masa înfăinată o jumătate de aluat, apoi o așezăm în tavă. Punem peste felii de șuncă și deasupra cele de cașcaval.

Întindem a doua foaie de aluat si o așezăm deasupra și lipim marginile.
Coacem la 180-200 de grade C, pentru 25 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta de cartofi cu sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2285 puncte

oanapl

1086 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

abstract01

400 puncte

vasimur

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv clatite cu spanac, umplute cu crema de branza