Aperitive cu ciuperci

de ionix in Aperitive / Garnituri, 12 Noi 2010 | 12482 vizualizari

 

eu am mai umplut cu niste carnita si branza sarata... :p

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 g faina
  • 100-125 ml lapte caldut
  • lapte cat cuprinde
  • 1/2 lingurita cu zahar
  • 10 g de drojdie proaspata
  • sare
  • ou pentru uns
  • Pentru umplutura:
  • 5-6 ciuperci
  • o ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri cu ulei
  • sare, piper
  • busuioc
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitive cu ciuperci:

Preparare aluat:

Facem maiaua: peste drojdie punem laptele caldut si zaharul. presaram putina faina si lasam maiaua la dospit. Cand maiaua este gata o turnam in mijlocul fainii, presaram si sare. Amestecam luand dinspre margini spre interior. Framantam bine pana obtinem un aluat omogen si nelipicios. Acoperim vasul cu un prosop si dam la doptit, intr-un loc caldut, timp de 45 de minute. Intre timp preparam ciupercile.

Preparare umplutura:

Ciupercile se taie cubulete mici si se pun la fiert. Cand au fiert le punem la scurs. Intr-o tigaie punem uleiul la incins si punem ceapa la calit. Dupa ce s-a inmuiat ceapa, adaugam ciupercile si lasam sa se caleasca vreo 10 minute. Lasam la foc mic si amestecam intruna. LA final punem sare, piper, busuioc si usturoiul taiat rondele. Aceasta compozitie o lasam la racit.

Asamblare aperitive:

Dupa ce aluatul a crescut, intindem o foaie pe o planseta curata. Foaia de aluat nu trebuie sa fie foarte subtire Cu un pahar, cu o gura mai mare, decupam cerculete. Pe mijlocul fiecarui cerc punem cate o lingurita din umplutura de ciuperci rece. Unim capetele si cu furculita inmuiata in ou presam marginile. Asezam aperitivele intr-o tava, in care am pus hartie de copt, si le ungem cu ou. Dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc frumos. Eu le-am tinut cam 18 minute, acum depinde de cuptor.

Se servesc atat reci cat si calde.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Slanina cu boia