Aperitive festive -Pinguini si Oameni de zapada

de claudiaO in Aperitive / Garnituri, 4 Dec 2013 | 7108 vizualizari

 

Daca tot am intrat in luna decembrie si e frig, in curand apare si zapada, m-am gandit sa va fac cunostinta cu "gashca de la Polul Nord " - pinguinii si oamenii de zapada :)
Pozele nu sunt foarte reusite, dar sper sa va placa :P

 

INGREDIENTE

PINGUNI:

  • masline mari fara samburi
  • icre gata preparate
  • felii de morcov pt picioruse si cioc
  • scobitori

OAMENI DE ZAPADA:

  • branza de vaci dulce scursa de zer
  • unt - cca 100 gr la 500 gr de braza
  • cascaval razuit - 100 gr
  • sare si piper, eventual cateva fire de marar si putin usturoi dupa gust
  • cascaval razuit fin pt fata
  • felii de morcov si castravete pt palarii si nasuc
  • boabe de piper pt ochi si nasturi
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitive festive -Pinguini si Oameni de zapada:

PINGUINI:

Alegem maslinele si le imperechem cate 2; una dintre ele se decupeaza ca sa creem  burtica pinguinului. Felia de morcov o v=crestam in forma de v ca sa facem labele picioarelor, apoi trecem la umplerea maslinelor cu icre. Prindem o maslina intreaga cu una crestata si cu o felie de morcov si gata pinguinul.

OAMENI DE ZAPADA:

Amestecam branza cu untul la temperatura camerei,cu cascavalul, sare, piepr, marar si usturoi si rezulta o pasta omogena si gustoasa. O dam la frigider cca 1 ora, apoi ne apucam de modelat: facem bilute mai mari si mai mici (perechi) pe care le asezam suprapuse, astfel incat sa creem oameni de zapada. Inainte de a le imperechea, trecem bilutele de branza prin cascavalul razuit fin.

DIn felii de morcov si castravete vom face palasriile: le lipim intre ele cu putina brnza , apoi le punem pe capul omuletilor. Le punem evident si nas dintrun bastonas de morvov, nasturi si ochi din boabe de piper.

Arata senzational si sunt deliciosi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive festive -Pinguini si Oameni de zapada" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv castraveciori murati pane