Pe langa cele clasice cu pateu am experimentat si cu peste afumat vazand undeva pe bucataras.ro ceva asemanator.
Ouale se fierb tari. Se pun in apa rece si apoi se curata. Se taie in doua si galbenusurile se impart egal in doua castroane.
In primul castron punem pateul de ficat, 100 g unt moale, o lingurita de mustar, sare si piper si se amesteca pana se omogenizeaza.
In al doilea castron punem pestele afumat maruntit in robot, 100 g unt moale, sare, piper si se amesteca pana la omogenizare.
Jumatatile de ou se umplu in mod egal cu cele doua compozitii de mai sus.
Pe fiecare jumatate de ou se pune cu poshul (cine are) sau cu punga (cine NU are) maioneza de casa si se orneaza.
Eu le-am ornat simplu dar diferit: cu masline si gogosari acri pe cele cu peste afumat si cu castravete acru si gogosari acri pe cele cu pateu de ficat.
Noua ne plac asa, simple, fara sosuri sau verdeturi.
Pofta buna !