Arancini

de - Andreea - in Aperitive / Garnituri, 27 Aug 2015 | 15223 vizualizari

 

Una dintre cele mai cunoscute retete din Sicilia (Italia), arancini sunt mici '' bile'' de orez de obicei umplute, care iau aceasta denumire datorita culorii portocalii ...
Reteta clasica presupune o umplutura cu ragu insa cu trecerea timpului au fost create peste 100 de retete de arancini cu diferite umpluturi.
In reteta siciliana se foloseste orez cu sofran... si cum am pregatit deja acest orez
si a ramas, am profitat de ocazie si am preparat acesti arancini .... trebuie putina rabdare dar merita! Sunt deliciosi !

 

INGREDIENTE

  • 200 g orez cu sofran
  • 3 oua
  • 100 g mozzarella
  • 50 g sunca de curcan
  • 6 felii paine prajita
  • faina
  • sare
  • ulei
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Arancini:

Pentru reteta de orez cu sofran aveti aici link-ul : http://www.bucataras.ro/retete/orez-cu-sofran-72494.html .

Mozzarella o scurgem bine de apa de conservare si o taiem in cuburi mici, apoi o punem pe un servet de hartie pentru a elimina toata apa. La fel si sunca, o taiem cuburi mici. 

Intr-un castron punem orezul si il amestecam bine cu 1 ou intreg . 

Luam din compozitia de orez si formam o bila. La mijloc punem doua cubulete de mozzarella si unul de sunca. Acoperim bine cu orez.

Formam astfel bilele pana ce terminam compozitia de orez. 

Pregatim intr-un mic bol faina, in alt bol 2 oua batute usor cu sare si un alt recipient cu pesmet (eu am facut pesmet din painea prajita) .

Luam fiecare bila de orez si o trecem mai intai prin faina, apoi prin ou si in final prin pesmet. 

Prajim bilele formate in ulei incins pentru 3-4 minute, rotindu-le pe toate partile pentru a se praji uniform. Le scoatem pe un servet de hartie pentru a elmina uleiul in exces. 

Se servesc calde sau reci. 

Pofta buna ! 

 

 

TIPS-URI

1

Puteti inlocui sunca de curcan cu prosciutto cotto .

2

Puneti cate putine bile in ulei ,pentru a evita ca temperatura uleiului sa scada prea mult .

Daca ti-a placut reteta noastra "Arancini" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi fierti in coaja, umpluti dati la cuptor