Ardei copt pentru iarna

de Bunica in Muraturi, 21 Aug 2009 | 40973 vizualizari

 

Pe vremea cand nu se gaseau congelatoare puneam ardeiul copt la borcan.Iarna era o nebunie cand aveam o salata de ardei copt la o friptura. Asa ca m-am hotarat sa va spun cum faceam si cum fac si acum ardeiul copt .

 

INGREDIENTE

  • 2 kg.ardei gras sau capia
  • 6 catei de usturoi
  • 1 lingura de,sare,
  • 250 ml.otet
  • 250 ml.ulei
  • 500 ml. apa
  • 2 linguri de zahar
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei copt pentru iarna:

Se coace ardeiul, se curata si se lasa la scurs. Intre timp se pregateste saramura din:

0,500 ml. apa

0,250 ml. otet

0,250 ml. ulei

1 lingura de sare

2 linguri de zahar

Toate acestea se pun la fiert pana se topeste zaharul, apoi se lasa la racit.

Se aseaza ardeii in borcan si printre ei se pune usturoi taiat marunt  Cand s-a umplut borcanul se toarna solutia preparata anterior si se capseaza.

TIPS-URI

1

din 2kg. de ardei incap in 2 borcane de 0,800 ml.

2

s-ar putea sa va ramana saramura, nu este niciun necaz

3

dupa ce se capseaza borcanul , nu se mai sterilizeaza. Eu am pus ardei cu cotoare si codita , dar si fara cotoare, curatati de samburi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei copt pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (15)

jolygina 1

31.08.2010, 11:15

foarte buna ideea eu pun in congelator dar cred ca-i mai bine in borcan asa ca am salvat reteta

corina241 1

26.09.2011, 21:06

si eu tot la borcan fac,dar kapia

jolygina 1

16.05.2012, 20:45

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de ardei iuti murati, in saramura