Îmi place să mănânc, din când în când, ardei de post și atunci experimentez tot felul de umpluturi. De data aceasta i-am umplut cu orez și bulgur, la care am adăugat o linguriță de amestec de legume uscate și mărunțite.
„Meniu copii”
Se curăță și se taie mărunt ceapa, se curăță morcovul și se dă pe răzătoare. Ardeii se spală și se curăță frumos de cotoare, pentru a le putea folosi apoi drept căpăcele.
Se încinge uleiul (2 linguri) într-o tigaie, se adaugă ceapa, se călește ușor, apoi se adaugă morcovul ras, orezul spălat înainte și bulgurul și se stinge cu puțină apă. Se adaugă sare, după gust și o linguriță de amestec de legume deshidratate (eu am folosit Sano Vita). Se lasă să fiarbă cam 12 minute (orezul și bulgurul să rămână un pic tare, nu se fierb prea mult). Se lasă la răcit.
Se umple ardeii cu amestecul pregătit anterior și li se pun căpăcele din cotoarele păstrate deoparte.
Se așază ardeii într-o cratiță cu un strat subțire de ulei (aprox 60 ml) pentru a-i rumeni puțin, apoi se adaugă apă mai mult de jumătate din cratiță și se fierbe totul la foc mic aprox 25 de minute.
Cand este aproape gata, se adaugă bulionul peste ardei și se mai lasă să fiarbă cam 5 minute.
Pentru o notă finală, se decorează cu pătrunjel proaspăt.
Porții: 3
Timp de pregătire: 10 min
Timp de gătire: 42 min
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/06/ardei-cu-orez-si-bulgur.html