Ardei multicolori umpluti cu salata de legume si maioneza

de Merisor in Salate, 17 Aug 2012 | 5803 vizualizari

 

Maioneza e facultativ, eu am pus pentru ca am fact si alte salate cu maioneza.

 

INGREDIENTE

  • 8 ardei colorati, kapia si bulgaresti
  • 1 lingurita ulei
  • 1 varza alba mica
  • 2 morcovi mari
  • 1 telina mica
  • 1 legatura marar
  • 1 ceasca zeama de lamaie(sau otet)
  • 4 cesti apa
  • 2 linguri miere de albine
  • 1 lingurita sare
  • condimente pentru muraturi
  • putina maioneza
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei multicolori umpluti cu salata de legume si maioneza:

Se spala toate legumele si se lasa la scurs.

Varza se toaca fideluta, morcovul si telina se curata si se dau pe razatoarea mare. Se toaca maraul si se amesteca toate ingredientele intr-un bol.

Intr-un vas se pune pe foc apa cu zeama de lamaie, sarea, mierea si condimentele.

Se taie partea cu codita de la ardei, se scor semintele si se scufunda in lichidul de pe foc pentru cateva minute, dar dupa ce a dat in clocot. Se scot intr-o sita si se lasa la scurs. Lichidul fiert se strecoara su se toarna peste legumele amestecate in bol. Se lasa la macerat cam o ora, dupa care se storc bine legumele, se amesteca cu putina maioneza si se umple ardeii.

Am servit alaturi de friptura.

TIPS-URI

1

Se poate pune si varza rosie in sezon.

2

Se pot folosi si ardeii gogosari.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei multicolori umpluti cu salata de legume si maioneza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

ieri la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]