Ardei umpluti

de adicutza2007 in Mancaruri cu carne, 27 Aug 2011 | 3792 vizualizari

 

Ardeii umpluti sunt preferatii sotului meu, asa ca de cate ori am ocazia ii prepar cu mare drag!:P

 

INGREDIENTE

  • 7 ardei de marime mijlocie,
  •  1 legatura de patrunjel, 
  •  1 legatura de marar,
  • 2 oua
  • o lingura de faina
  • ulei
  • 500g carne de porc (tocata)
  • 3 linguri de orez
  • 2 morcovi potriviti
  • sare,
  •  piper
  •  60 g faina
  • ceapa dupa gustul fiecaruia
  • marar
  • bulion
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti:

Ardeii se curata de seminte, se spala, se scurg de apa pe un tocator de lemn, cat timp pregatim umplutura. Carnea se amesteca cu 2 cepe medii, taiate marunt si calite impreuna cu morcovii dati pe razatoare, un minut, cu 2 linguri de ulei. La tocatura se adauga orezul curatit de impuritati, spalat si scurs, 1/2 lingurita cu sare, un virf de cutit cu piper, patrunjel si marar taiat marunt si 2 oua.Se bate bine tocatura si se umplu ardeii. Se asaza intr-o cratita cu putin ulei si se prajesc un pic pe toate partile (nu este insa obligatoriu sa urmati acest pas). Apoi se toarna la inceput peste ei, sucul din rosii, completind cu apa pina la nivelul lor (jumatate suc, jumatate apa) si lasindu-i sa fiarba la foc mic, acoperiti, 40-50 minute. Dupa 20 minute, se intorc in sos. Cind sint fierti, se freaca faina cu 2 linguri de apa rece si se amesteca cu sosul, lasindu-l sa fiarba citeva clocote, ca sa se lege ca o smintina subtire. Mincarea se sareaza dupa gust si se presara cu frunze de patrunjel  taiate marunt sau nu :). Se servesc  cu smintina, la masa (dupa placul fiecaruia). Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

Ciolan de porc cu bere, la cuptor - Rețeta savuroasă pentru sărbători

pe 02.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti