Ardei umpluti

de Zamfira in Pui, 18 Sep 2012 | 15746 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g. carne de pui tocata
  • 1 ou
  • 3 -4 linguri orez
  • 1 ceapa mai mare
  • sare, piper
  • marar verde
  • ardei gras 8-10 buc.
  • 2-3 rosii
  • 3-4 foi de dafin
  • patrunjel verde
  • Sosul de rosii:
  • 2-3 cani de bulion,
  • putin ulei,
  • 3-4 linguri faina,
  • 3-4 linguri de zahar,
  • sare,
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti:

Pregatim compozitia de carne pentru a umple ardeii: amestecam carnea de pui tocata, orezul, un ou, ceapa si mararul verde tocat marunt, sare si piper. 

Spalam ardeii, le taiem capacelele, scoatem semintele si nervurile. Umplem ardeii cu compozitia de mai sus. Asezam ardeii intr-o oala si turnam apa peste ele cat sa fie acoperite, mai punem foile de dafin, sare si piper. Lasam sa fiarba aproximativ o ora, la foc mic.

Sosul de rosii: calim faina in putin ulei, adaugam 2 cani de bulion, zahar, piper si sare.  

Cand ardeii si compozitia de carne au fiert (zeama a scazuta la jumatate din volumul pe care l-ati pus dumneavoastra), turnam sosul de rosii de mai sus. Lasam sa mai fiarba 3-4 minute, miscand cu grija ardeii pentru a nu-i strivi si pentru a se amesteca si dizolva sosul cu zeama in care ei au fiert. In final deasupra presaram patrunjel proaspat tocat. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]