Ardei umpluti cu carne de porc

de MIUTA in Porc, 20 Iun 2011 | 27400 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ardei(eu am avut 14 bucati)
  • 1 kg carne tocata
  • 4 buc.ceapa uscata
  • 100 g orez
  • 1 legatura patrunjel
  • o legatura marar
  • cateva crengute de cimbru
  • o legatura morcovi
  • 2 oua
  • 1 l bulion
  • 4 rosii
  • ulei
  • sare,piper,boia
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu carne de porc:

Se curata ardeii cu grija sa nu se rupa,se spala atat in interior cat si in exterior si se pun la scurs intr-un vas.

Intr-o cratita punem ceapa tocata la calit in ulei.Adaugam morcovul dat pe razatoarea mica si o lingura de boia.

Lasam la calit cateva minute apoi adaugam orezul spalat bine in cateva ape.

Dupa cateva minute adaugam carnea si condimentam cu sare si piper dupa gust.Lasam sa se patrunda putin toate ingredientele pana scade toata apa.

Oprim focul si adaugam mararul si patrunjelul tocate fin.Amestecam si lasam cateva minute sa se raceasca putin compozitia pe urma adaugam ouale si amestecam.

Umplem ardeii cu compozitia de carne,le punem un capacel de rosie si ii aranjam in cratita in care vor fierbe.Turnam deasupra lor bulionul si completam cu apa atat cat sa ajunga la nivelul ardeilor.Se pune si 2 linguri de vegeta in apa in care fierb ardeii.

Punem totul la cuptor cca doua ore la foc mic.

Cand sunt aproape gata ardeii ne ocupam de sos.

Intr-o cratita calim in ulei o jumatate de ceapa mica tocata fin.

Adaugam o lingura cu varf de faina si lasam cateva minute(maxim 3 minute) la calit.

Adaugam apa calduta si amestecam repede sa nu se prinda pana compozitia este de consistenta unei smantani groase.

Adaugam peste compozitie apa in care au fiert ardeii.Amestecam bine,condimentam cu vegeta si piper si lasam cateva minute la fiert.

Servim ardeii cu sosul rezultat si dupa preferinta cu iaurt sau smantana.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta gustoasa de ardei umpluti cu carne tocata, in sos dulce aromat