Ardei umpluti cu cus cus

de Miha in Pui, 3 Sep 2010 | 16278 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 ardei medii
  • 1 piept de pui
  • 200 g cus cus
  • 3 rosii
  • 1 ceapa mare
  • 3 catei usturoi
  • busuioc si cimbru
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu cus cus:

Ceapa si usturoiul marunt tocate se calesc putin in 2-3 linguri cu ulei de masline.

Rosiile se oparesc, apoi se curata de coaja. Se toaca marunt sau se dau prin blender ( daca aveti mofturosi la masa :)) ) si se adauga peste ceapa. Se aduce la punctul de fierbere, apoi punem pieptul de pui tocat. Completam cu putina apa si fierbem pana se inmoaie carnea. Potrivim gustul de sare si condimentam dupa gust cu busuioc si cimbru.

Adaugam cus cus-ul, adaugam putina apa fierbinte si fierbem pana incepe sa se inmoaie. Dam deoparte si lasam la racit.

Ardeii se spala si li se scot cotoarele, apoi se umplu cu compozitia de carne cu cus cus. Se pun intr-un vas termorezistent, se presara cu putin cimbru, se adauga apa, se acopera vasul si se dau la cuptor la foc mediu in jur de jumatate de ora.

Se servesc calzi presarati cu patrunjel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu cus cus" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pranz contra cronometru