Am ales sa pregatesc aceasta reteta asa cum imi plac mie mai mult ardeii umpluti: cu carne de porc si cu mult sos. In plus, am pus printre ei rosioare, pentru gust si aroma. I-am dat la cuptor, sa se gateasca cat mai bine si pentru a se rumeni bine ardeii, apoi i-am mai tinut un pic pe aragaz pentru a scadea sosul si a-l ingrosa cu putina faina. Pentru ca aceasta mancare sa nu fie greoaie, am umplut ardeii cu carnea cruda amestecata cu orez, nu calita.
V-am adus la degustat ardeii mei, asa cum am considerat eu sa-i reinterpretez si, chiar daca nu sunt cu carne de miel (pentru ca nu imi place mielul), sper sa va placa!
"Provocarea GastroArt"
Se spala ardeii, se decupeaza cu grija cotoarele (pentru ca de data aceasta am ales sa le pun la loc) si se curata de seminte si se lasa la scurs.
Carnea de porc se toaca, apoi se amesteca impreuna cu orezul spalat bine, ceapa tocata marunt, sarea si oul, care va lega compozitia. Am pus si apa si o felie de paine inmuiata in apa, pentru a face amestecul mai pufos. Am renuntat la piper pentru ca eu nu il tolerez.
Se umple ardeii cu aceasta compozitie, se pun inapoi capacele si se aranjeaza intr-o cratita mai mare, in care am pus un strat subtire de ulei (am inlocuit untura cu ulei, ca sa fie mai sanatos).
Se pune peste ardei pasta de tomate desfacuta in apa, apoi se completeaza cu apa pana la nivelul capacelor.
Se dau ardeii la cuptor pentru o ora, la foc mediu, pana se rumenesc frumos (eh, eu i-am rumenit un pic mai mult :p )
Mai departe, se scot ardeii din cuptor si se mai tin cam 10 minute pe aragaz, la foc mic, sa scada sosul si sa-l ingros cu putina faina dizolvata intr-o cescuta cu apa si pusa prin strecuratoare, pentru a evita cocoloasele.
Dupa ce se ia focul, se adauga verdeata proaspata, pentru a-i evidentia aroma.
Eu i-am servit cu smantana.
Timp de pregatire: 40min
Timp de gatire: 1h 10min
Portii: 5
Pofta Buna!
Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/07/ardei-umpluti-reteta-reinterpretata.html