Arici cu mascarpone

de epurasha2bb in Prajituri, 29 Iul 2010 | 4920 vizualizari

 

dupa o reteta a bucatarasului sabina adaptata si am mai vazut si la Doamna Burdulea, la ambii bucatarasi ariciul este imbracat in ciocolata si arata mai bine cred eu. Pozele mele sunt de la inceputurile mele bucatarasti ;))) de anul trecut.

 

INGREDIENTE

  • 300 g biscuiti simpli
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1 fiola esenta de vanilie
  •  1 cescuta de lapte,
  • 1 lingura zahar pudra
  • 2 ciocolate-una amaruie cu nuci si alta cu caramel si alune,
  • 1 cub de unt / margarina,
  •  1 lingura cacao,
  • fulgi de cereale cu cacao.
  • 1 cutie mica de mascarpone
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Arici cu mascarpone:

Se faramiteaza biscuitii intr-un vas. Se topeste la bain Marie ciocolata cu untul/ margarina, esenta de rom si laptele. Apoi se toarna peste biscuiti, se amesteca bine si se pune amestecul intr-un bol rotund la rece cam o ora. Intre timp facem crema de mascarpone cu cacao.Frecam bine crema mascarpone cu 1 lingura de cacao si 1 lingura de zahar pudra.Apoi orna deasupra cu aceasta crema si decoram in forma de arici folosind fulgi de cereale cu cacao drept tepi, ochi si botic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Arici cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa din albusuri si ciocolata