Aripioare de pui cu ceapa si sos de smantana

de trifadalia in Pui, 5 Noi 2018 | 4772 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 bucati de aripioare de pui
  • 2 bucati ceapa
  • 1 fir de ceapa verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita de boia ardei dulce
  • 100 ml ulei
  • 500 ml apa
  • 3 linguri de smantana
  • 1 lingura faina
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare de pui cu ceapa si sos de smantana:

Aripioarele de pui le spalam, apoi le taiem pe fiecare incheietura, desfacandu-le bucati. Partea mica de la aripa( varful) se arunca, iar celelalte doua bucati se pastreaza pentru tocanita.

Ceapa se rade pe razatoarea mica, iar cea verde se taie bucati si se caleste in ulei pana devine sticloasa. Se adauga boiaua de ardei dulce si aripioarele, se lasa pe foc 5 minute, apoi se acopera cu apa. Se lasa sa fiarba, cand sunt fierte, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Cand sunt fierte, se scot intr-un castron si se face sosul final astfel: intr-un bol se pune smantana, faina si se amesteca cu apa pana devine o pasta care se toarna peste sosul de pe carne pana devine un sos omogen in care se pune carnea pentru a-si lua din gust. Se servesc langa orice fel de garnitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare de pui cu ceapa si sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

oanapl 1

05.11.2018, 23:17

Delicioase!

mirela0911 1

06.11.2018, 09:31

Ce bune sunt!

Ksenya 1

06.11.2018, 10:56

da ,sunt bune tare!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aripi de pui cu sos de ciuperci si ficat la cuptor