Aripioare la cuptor cu legume

de Sylvia in Pui, 11 Mai 2010 | 9000 vizualizari

 

Va recomand aceasta reteta lejera si aromata, perfecta pentru un pranz sau o cina lejera.

 

INGREDIENTE

  • Pentru 2-3 portii  avem nevoie de : 
  • 7-8 aripioare de pui, 
  • 50ml ulei,
  • 50 ml vin alb,
  • 50 ml apa,
  • o lingura de sos de soia,
  • un catel de usturoi,
  • boia,
  • sare,
  • piper,
  • verdeata maruntita ( patrunjel, telina si salvie verde am pus eu )
  • Legume :
  • 300 grame de mazare verde,
  • 4 morcovi medii,
  • 250 grame ciuperci forestiere  asortate  ( galbiori, ghebe, champinioane)
  • o lingura ulei de masline,
  • sare,
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare la cuptor cu legume:

Spalam si stergem aripioarele, le frecam cu sare si pe punem la marinat in sosul facut din apa+vin+ulei+soia si verdeata si le lasam la rece o ora.  Dupa aceea le asezam intr-un vas termorezistet si turnam sosul peste ele, asezonam cu piper, boia si verdeata si sunt gata pentru a lua drumul la cuptor. 

 Se pun la cuptorul preincalzit pentru 30-35 de minute.  Intre timp ne ocupam de legume, pregatim mazarea si ciupercile.

Le punem la foc cu o canita de apa si o lingura de ulei de masline, asezonate cu sare si piper. Nu am pus alte arome pentru ca ciupercile sunt foarte aromate si nu mai trebuie nimic in plus . Se combina foarte bine cu aripioarele crocante,  este o masa foarte lejera dar plina de arome, am presarat peste el putin marar  atat pentru decor cat si pentru aroma care imi place foarte mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare la cuptor cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

nadina73 1

13.05.2010, 01:47

prima data am pus furcile,super ,felicitari

Sylvia 1

13.05.2010, 12:32

Teo ma bucur ca ti-a placut, pupici

Sylvia 1

13.05.2010, 12:33

Multumesc mult

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Snitel din piept de pui