Aripioare picante a la KFC

de ionix in Pui, 15 Oct 2009 | 18761 vizualizari

 

sunt o "imitatie" a aripioarelor de la KFC... nu-s foarte sanatoase dar sunt gustoase... yummy

 

INGREDIENTE

  • 1 kg aripioare (fara varf)
  • o cana pesmet
  • o cana faina
  • 3 oua
  • pudra de chili, sare
  • circa jumatate de kg de ulei pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare picante a la KFC:

Aripioarele de pui se taie in doua se spala bine, se scurg de apa, se sareaza si se pudreaza cu chili. Se da la frigider jumatate de ora pentru a intra bine condimentele in aripioare.

Pe o farfurie intinsa se pune faina, in alta farfurie adanca se bat ouale cu un praf de sare si chili si intr-o ultima farfurie intinsa se pune pesmetul. (asa cum am postat eu poza).

Uleiul se pune la incins intr-un ceaun sau intr-o tigaie wok.

Se ia aripioara cu aripioara si se trece treptat prin faina, ou si pesmet astfel incat se fie bine acoperite cu fiecare din ingredientele mentionate. Cand uleiul este foarte bine incins de pun aripioarele in ceaun/wok. Se lasa la foc mediu pana se rumenesc pe ambele parti.

Drept garnitura eu am folosit cartofi fierti si sosul de usturoi cu maioneza.

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare picante a la KFC" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (12)

RuxyRux 1

15.12.2010, 19:20

Super!!! Buuuneee! Tareee!

bunny2121 1

16.12.2010, 15:38

Am facut si eu dupa alta reteta asemanatoare. Se fierb 10 min dupa ce a inceput sa clocoteasca apa si iti sugerez sa faci amestecul de faina cu chili si putin usturoi granulat sa fie cat mai asemanatoare la gust cu cele de la KFC. Mai trebuie un amestec de lapte 250 ml si un ou. Pentru efectul ala de aripiare crocante se poate folosi un vas cu capac in care se adauga amestecul de faina si 1-3 aripioare sa nu fie inghesuite si se scutura bine pana cand sunt complet acoperites dupa se introduc in laptele cu ou si iar prin faina. Se prajesc in ulei bine incins pana capata o culoare aurie. Reteta o stiu din alta parte si nu imi asum nici un merit la inbunatatirea ei.

ionix 1

16.12.2010, 19:22

Bunny... deci nu mai foloseşti pesmetul... doar făina... chiar o să fac să văd ce-mi iese.... mulţumesc frumos pentru reţetă!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aripioare picante cu legume