Baclava

de Lily_Musat in Prajituri, 26 Iun 2009 | 9456 vizualizari

 

TIP: Nu puneti mai mult de 1 lingurita de scortisoara pentru ca are un gust amarui.

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie de placinta
  • 200 g margarina
  • 400 g miez de nuca
  • 1 lingurita scortisoara
  • 200 g zahar
  • 120 g miere
  • 150 ml apa
  • 1 lingurita esenta de vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Se lasa la decongelat foile de placinta.
Foile se impart in 3 parti egale.
Nucile se macina si se amesteca cu scotisoara.
Nucile se impart in 2.
Se topeste margarina.
Se ia o foaie, se pune in tava si se unge, se pune urmatoarea foaie, se unge pana terminam cu prima parte de foi.
Peste foi se pune jumatate din nucile macinate amestecate cu scortisoara.
Se aseaza peste nuci foile (ce-a de-a 2-a parte) care se ung la fel cu margarina topita
pana se termina si cu cea de-a 2-a parte. Se presara a doua jumatate de nuci macinate.
Se acopera cu ultima parte de foi, facand la fel ca si pana acum, le ungem cu margarina.
Se acopera ca sa nu se usuce si se da la frigider 20-30 de minute.
Se incinge cuptorul la 200 grade.
Se scoate tava din frigider si se trece la portionarea baclavalelor inainte de a le baga la cuptor.
Se taie dreptunghiuri. Se da la cuptor aproximativ 25 de minute pana se rumeneste pe deasupra.
Intre timp se face siropul. Se ametesteca apa cu zaharul intr-o craticioara la foc mic.
Dupa ce a dat in fiert siropul se adauga mierea, lasand compozitia sa dea din nou in fiert.
Dupa ce a inceput din nou sa fiarba se adauga vanilia.
Se toarna siropul fierbinte peste baclavaua abia scoasa din cuptor.
Sunt bune reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de cacao, gem de caise si crema de gris