Baclava

de Valentina_vali in Dulciuri, 9 Dec 2012 | 4575 vizualizari

 

Maine este ziua colegului meu de banca,asa ca m-am gandit sa ii fac ce ii place mai mult si anume BACLAVA.Vedem ce a ieist...
P.S. La multi ani Mihai.

 

INGREDIENTE

  • 500 g nuca;
  • un pachet foi de placinta;
  • 1 ou;
  • 10 linguri de zahar;
  • 2 linguri de scortisoara macinata;
  • 1 lingurita de nucsoara macinata;
  • o cana de apa;
  • 2linguri de miere.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Se sfarama nuca cu un sucitor apoi se amesteca cu zaharul ,scortisoara si nucsoara.Se intinde un pic foaia de placinta, se pune un strat de umplutura si se ruleaza ,ca un strudel,eu o fac asa decat deoarece prefer mai mult varianta asta e mai usoara si mai rapida.Se aseaza "rulourile" in tava unsa in prealabil se taie in bucati si se unge cu ou batut.Se pune la cuptor,nu stiu cat si la cate grade,nu am avut curent in seara asta si a trebuit  sa coc la cuptorul de la soba,dar va pot spune ca le-am lasat pana ce aluatul s-a rumenit.

Se pune apa cu 1 lingura de scortisoara,nucsoara si mierea la fiert si se mai adauga si 2 linguri de zahar.Se da in clocot si se lasa la racit.Cand prajiturile sunt scoase din cuptor si sunt fierbinti se toarna siropul peste ele,si se lasa aprox 15-30 de minute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Rocsi 1

10.12.2012, 12:02

Ce buna

Ligia Bxl 1

10.12.2012, 19:06

abia astept sa mai fac ca e tare buna

Valentina_vali 1

10.12.2012, 19:41

Da chiar este un desert minunat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Baclava