Baclava

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 1 Iul 2010 | 6028 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -400 g foi de placinta
  • -250 g nuci
  • -250 g alune
  • -2 lingurite scortisoara
  • -2 linguri zahar
  • -150 g unt
  • SIROP:
  • -100 ml apa
  • -100 g zahar
  • -100 g miere
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Foile se impart in 3 parti si se taie dupa marimea tavii(eu am facut in tava de la aragaz).Fiecare foaie se unge cu unt/ulei,iar dupa prima parte de foi se pune 1/2 din compozitia de nuci,alune(macinate),zahar si scortisoara,din nou foi unse,umplutura si ultimul strat de foi unse.

Se portioneaza si se da la cuptor pana se rumenesc! Din apa,zahar,miere se fierbe un sirop si se toarna peste baclava atunci cand se scoate din cuptor! Se lasa la racit pana absoarbe tot lichidul!

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Laly 1

02.07.2010, 00:40

Bitza ce mananca baiatul meu cand fac.Nici nu are rabdare sa se raceasca.Este tare buna

Julie 1

02.07.2010, 09:02

Si mie imi place tare mult!

lia maria 1

02.07.2010, 09:10

si mie imi place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu smantana si nuca