Baclava

de Ina in Dulciuri, 17 Iul 2010 | 24431 vizualizari

 

Un desert pe care vreau sa-l fac demult si-am reusit abia azi...

 

INGREDIENTE

  • un pachet foi de placinta
  • 500 g miez de nuca
  • doua cesti ulei
  • scortisoara
  • sirop:
  • doua cesti cu apa
  • doua cesti cu zahar
  • doua linguri cu miere
  • o lingurita cu scortisoara
  • jumatate lingurita cuisoare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Intr-o tava unsa cu ulei se pun 4 foi de placinta unde cu cate doua linguri de ulei fiecare. Pastram alte 4 foi pentru a le pune deasupra, iar celelalte foi le piunem una cate una, unse si presarate cu amestecul de nuca si scortisoara. Cele 4 foi de deasupra se ung si ele.

Se stropeste baclavaua cu apa deasupra si se da la cuptor, la foc mic, cca. o ora.  Dupa ce s-a racit, se portioneaza si se toarna deasupra siropul fierbinte facut prin fierberea ingredientelor : 2 cesti cu apa + 2 cesti cu zahar + 2 linguri miere de albine + o lingurita scortisoara + 1/2 lingurite cuisoare.

Se pudreaza cu scortisoara si se serveste.

TIPS-URI

1

E bine ca jumatate  din cantitatea de nuca sa fie pisata mica, iar  jumatate mai mare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (54)

nadina73 1

20.08.2010, 00:12

foataju e in congelator si inca nu am ajuns a fac slaba femei mai sant si eu

Dorothea 1

05.09.2010, 12:28

Oh!! Vreau si eu doua bucati, nu numai una!! Jubesc asta!!!

Cris2711 1

04.03.2011, 18:39

imi place am mancat la o prietena turcoaica

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi cu iaurt si nuca