Baghete de linte, inele de ceapa si spaghete de otet balsamic

de tiphys in Aperitive / Garnituri, 8 Iun 2012 | 3754 vizualizari

 

In primul rand as vrea sa imi cer scuze pentru ca in dreptul ingredientelor nu voi pune nici o cantitate , dar trebuie sa recunosc ca gatesc cam tot dupa ochi .

 

INGREDIENTE

  • Aluatual pentru inelele de ceapa :
  • Faina
  • Ulei
  • Apa
  • Sare
  • Amidon de porumb
  • Pentru baghetele de linte :
  • Linte
  • Pesmet
  • Faina
  • Sare
  • Ulei
  • Oua
  • Ceapa
  • Usturoi
  • Patrunjel
  • Coriandru
  • Malai
  • Spaghetele de otet balsamic:
  • 200 ml otet balsamic
  • 100 ml sos de soia
  • 4g agar agar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baghete de linte, inele de ceapa si spaghete de otet balsamic:

Inelele de ceapa:

Dupa ce am trantit aluatul din faina, ulei, apa,sare si amidon de porumb, tavalim in el ceapa care a fost taiata in prealabil inele, dupa care le prajim in ulei incins.

Batoanele de linte:

Lintea se pune la  inmuiat 4-5, ore in apa rece, dupa care se fierbe 20-30 de minute. Lintea fiarta este mixata sau este trecuta prin masina de tocat si transformata intr-o pasta fina  in care se adauga ingredientele mai sus mentionate .  Acest aluat poate fi modelat si in forma de chiftelute  sau batoane si tavalite in malai dupa care prajite in ulei incins .

Spaghetele de otet balsamic:

Intr-un  recipient  se amesteca otetul balsamic , sosul de soia si agar agar .  Se pune recipientul la foc si se incalzeste la pana la 80 de gade  pentru a se activa gelatina, se amesteca continuu.

Pentru a obtine forma de spagheta faceti precum in filmuletul de mai jos:

http://www.youtube.com/watch?v=vt34q4TVFyY

Se serveste cu o salata de varza cat se poate simpla in care se adauga numai putina sare si putin ulei , eventual piper.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Baghete de linte, inele de ceapa si spaghete de otet balsamic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

_Alina_ 1

08.06.2012, 21:14

Arat grozav!

LUK 1

09.06.2012, 09:56

super

tiphys 1

09.06.2012, 13:53

Va multumesc mult , si sincer va spun ca pe cat de bine arata pe atat de gustos este meniul

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inele de ceapa