Balmos

de delia64 in Aperitive / Garnituri, 19 Mai 2014 | 5065 vizualizari

 

Balmosul este o mancare apreciata in zona noastra , este gustos si unii ar zice ca este o mamaliga acra . Noua ne place tare mult si o fac des de primavara pana toamna cand se gaseste jintuiala de oaie .

 

INGREDIENTE

  • 1 litru jintuiala
  • 500gr. faina de malai
  • 2 linguri untura de porc
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Balmos:

Se pune jintuiala la fiert intr-un ceaun cu un praf de sare si 2 linguri untura .

Cand incepe sa fiarba jintuiala turnam faina de malai si amestecam cu telul  ca si la mamaliga pana cand se ingroasa balmosul .

Punem un ou si mai amestecam sa se incorporeze oul si mai lasam 5 minute sa fiarba , cand se desprinde balmosul de margina ceaunului luam de pe foc si impartim in farfurii .

Se serveste cald cu salata verde de preferinta .

Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Este foarte bun si cu supa de salata rece .

Daca ti-a placut reteta noastra "Balmos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

delia64 1

20.05.2014, 10:53

Babi este delicios !!!

marcela1979 1

20.05.2014, 17:54

waw ce dor mi de un balmos

delia64 1

20.05.2014, 22:07

Marcela draga , minunat a fost si mie mi-a fost tare dor !!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Balmoş ca la …oraş