Basbousa

de RuxyRux in Dulciuri, 11 Noi 2015 | 3448 vizualizari

 

O prajitura desprinsa de pe taramurile Orientului si al minunatei Seherezada....iti desfata si-ti incanta pana in strafunduri toate simturile...cu o aroma de neegalat, invaluita-n parfum de trandafiri si flori de portocal cu note de lamaie, lime si vanilie delicioasa, este o dulce minune, acest desert de vis......si daca descrierea va cucereste, va invit la savurat, am tava plina!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr gris
  • 75 gr. fulgi de cocos
  • 200 gr iaurt( 10%)
  • 200 gr unt topit
  • vanilie extract( sau ce doriti)
  • 30 gr alune de padure( sau migdale)

Sirop:

  • 330 gr zahar
  • 250 ml apa
  • zeama de la o lamaie ( sau combinata cu lime)
  • 2 linguri apa de flori de trandafiri
  • 1 lingura apa de flori de portocal
  • decor: coaja de lime, de lamaie, alune, migdale, fulgi de cocos
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Basbousa:

Ingredientele se adauga intr-un vas larg in ordinea urmatoare:

Grisul, fulgii de cocos, zaharul, faina, iaurtul, untul topit, vanilia. Se amesteca cu o lingura apoi cu mana, rezulta o pasta nisipoasa.

Se unge forma cu unt ( eu am avut o forma rotunda Delimano ceramica), se asaza pasta si se preseaza usor, apoi se niveleaza cu o spatula.

Se taie cu un cutit pana jos la baza,  in foma dorita, (eu am facut romburi ), am adaugat si alune( sau puneti  migdale decojite) si se lasa 15 minute la odihnit.

Se incinge cuptorul la 190 de grade si se coace prajitura 20 sau 25 de minute( sau pana se rumeneste frumos).

Intre timp preparam siropul, punem apa, zaharul intr-un vas la foc mic si cand da in clocot adaugam si esentele, vanilia, apa de flori de portocal si cea de trandafiri. Fierbem timp de cinci minute si racim imediat scufundand vasul intr-un alt vas cu apa rece.

Cand este gata scoatem tava si turnam siropul rece imediat.

Este de preferat sa raciti bine prajitura inainte sa o aduceti pe platou.

Decorati basbousa dupa preferinta cu fulgi de cocos, coaja de lime, lamaie, fistic, alune...cu ce va inspira.

Daca ti-a placut reteta noastra "Basbousa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

-Licurici- 1

14.11.2015, 13:53

Corinuta 1

17.11.2015, 12:40

Ce bunatate aromata! M-a cucerit reteta inca de la introducere As gusta cu drag o felie, dar nu cred ca mai ai, daca gasesc ingredientele astea deosebite o sa-mi fac

RuxyRux 1

20.11.2015, 23:07

Multumeeeeesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]