Batal la protap

de rock46hunt in Oaie, 20 Oct 2010 | 15309 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • batal
  • Sare
  • piper
  • usturoi
  • cimbru
  • oregano
  • ulei
  • suc de rosii
  • vin rosu sec
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batal la protap:

Se pregateste un pat de jar de cel putin 25 cm inaltime,dupa care se aseaza batalul pe protap si se lasa sa se rumeneasca,intre timp se poate servi un vin rosu sec...

Dupa ce s-a rumenit ,se intoarce pe cealalta parte timp in care este uns pe partea rumenita cu sosul facut din 2l vin rosu sec,ulei floare soarelui 0,5l,suc de rosii 1l, usturoi 15 catei pisati, piper 1 lingura, cimbru 1 lingura, oregano 1 lingura,sare 3-4 linguri.Aceasta operatie se efectueaza de mai multe ori pina cind carnea este bine rumenita si bine imbalsamata cu respectivul sos...

Se serveste la fata locului,linga foc taind felii suptiri...dupa care se continua procedura de rumenire si imbalsamare... 

Este o reteta simpla,haiduceasca...

Daca ti-a placut reteta noastra "Batal la protap" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]