Batoane cu mac

de Rocsi in Piine, 7 Mai 2016 | 10536 vizualizari

 

Vine draga noastra Violeta intr-o zi cu aceasta reteta la ea pe blog si a fost un mare boooom...Toata lumea saliva, fetele au inceput sa faca si ele aceaste batoane si desi, le aveam si eu de mult in plan si tot amanam sa le fac, pozele Violetei m-au facut sa poftesc rau de tot la ele. Stiam eu de ce poftesc la ele, pentru ca in copilarie le adoram. Aveam norocul, in copilarie, sa cumpar aceste batoane calde, pufoase, usor dulci si savuram bucatica cu bucatica. Cam asa am procedat si acum. Cum le-a scos din cuptor, cum am pus mana pe unul fierbinte si l-am mancat cu atata placere! Sa faceti si voi, nu de alta, dar sunt grozave. Multumesc pentru reteta Violeta!

 

INGREDIENTE

  • Aluatul:
    • 500 gr faina
    • 7 gr drojdie uscata
    • 50 gr zahar
    • 250 ml apa minerala
    • 70 ml ulei
    • 1 lingurita rasa de sare
    Pentru uns batoanele:
    • 50 ml apa
    • 1 lingurita faina
    • mac
    Pentru sirop:
    • 100 ml apa
    • 2-3 linguri zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane cu mac:

Aluatul:
Intr-un bol punem faina cernuta, sarea, zaharul si drojdia.
Amestecam totul cu o lingura, incepem sa incorporam apa minerala, care sa fie de la temperatura camerei.
Framantam cu mainile bine, iar la final incorporam uleiul si mai framantam cam 2 minute.
Acoperim aluatul cu un prosop curat, il lasam la dospit circa o ora, la loc ferit de curent.

Dupa ce aluatul a dospit, presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul.
Rupem 8 bucati si formam 8 bile.
Luam prima bila, intindem o foaie dreptunghiulara subtire.
Pe lungime rulam bine si astfel obtinem un baton.

Procedam la fel si cu celelalte bile de aluat.
Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Le mai lasam sa dospeasca 25-30 de minute, apoi amestecam 50 ml de apa cu o lingurita de faina, iar cu acest amestec ungem batoanele si le presaram cu mac.

Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 25-30 de minute, pana se rumenesc.
In acest timp pregatim siropul:
Punem apa si zaharul intr-un ibric.
Le transferam pe foc, lasam sa clocoteasca 1 minut, apoi il dam deoparte.
Cand sunt gata batoanele, le scoatem din cuptor si atunci fierbinti, le ungem cu siropul pregatit.

Se servesc calde, ca sunt prea bune.
Mie mi-a ramas un baton, l-am pus intr-o punguta, iar a doua zi cand sa il mananc, pot sa zic ca era la fel de pufos.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane cu mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (45)

Rocsi 1

12.05.2016, 10:01

Multumesc Anca

mihaelar63 1

13.05.2016, 10:31

Arata mai mult decat perfect Preferatele mele erau cornurile usor sarate si presarate cu piper . Daca ai vazut undeva reteta sa-mi dai de stire

Rocsi 1

13.05.2016, 21:13

Nu am vazut Mihaela, dar poti inventa tu ceva . Stiu ca poti

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Batoane simple cu mac - Gustul reinventat al copilăriei