Batuta de pui la cuptor

de anisoara in Pui, 8 Feb 2010 | 32898 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  
  • 300 gr. de piept de pui
  • 3 cepe mari
  • 200 gr. de cascaval de tip olandez
  • 100 gr. maioneza cumparata sau preparata de casa
  • 0.5 lamie
  • un ardei rosu gras
  • 2 linguri de ulei
  • o lingurita de sare
  • piper negru sau condimente pt pui
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batuta de pui la cuptor:

1. Se curata ceapa de coaja si se taie in cuburi sau rondele mai marunte , se pune intr-un vas.Se toarna sucul de la jumatate de lamie si se amesteca bine toata ceapa.Se lasa la marinat.

 2. Se incalzeste cuptorul pina la temperatura de 220 C.

 3. Se imparte pieptul de gaina in fileuri  subtiri. Daca aveti fileuri  mai groase, se bat cu un ciocan de lemn, punind pieptul   pentru batut , intre 2 foi de pergament . Se bate pieptul  atent, ca sa nu se rupa carnea , si dupa aceia, se sareaza, se pipereaza pe o parte si alta si se aranjeaza una linga alta , sau fiecare in parte pe tava unsa cu putin ulei .Se presara cu condimente pentru pui.

 4. Se repartizeaza toata ceapa taiata  pe fileurile batute in forma de delusor. Se presara   busuioc, leustean la dorinta.  De asemenea , la dorinta , se taie ardeiul in rondele si se aranjaza peste ceapa.

 5. Deasupra pe ceapa se toarna cite o lingura de maioneza . Maioneza este de dorit sa fie la temperatura camerei, ca sa o puteti repartiza mai usor deasupra cepei. Pe urma se presara cite 2 linguri de cascaval ras prin razatoarea mascata  si se introduce tava la cuptor.

 6. Peste 5 minute scadeti focul la temperatura de 160 C. In total batutele se coc 15-20 minute. Urmariti cuptorul Dstra .

 Batutele se servesc la masa atit calde , cit ci reci. Ceapa se marineaza  si dupa ce se coace ,  isi pierde gustul ei pronuntator  de ceapa, devine foarte suculenta, gustoasa si neutra la gust. 

Toate trei ingrediente : pieptul de gaina, ceapa si cascavalul   formeaza un gust nemaipomenit. Deasemenea puteti sa le serviti la masa festiva , asortate pe platou cu rulada din piept de gaina cu ciuperci si cascaval sau cu parjoalede sarbatoare.    

Daca ti-a placut reteta noastra "Batuta de pui la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (11)

epuremikaela 1

20.05.2010, 12:46

buna din nou
pe mine m-ar interesa retete de- ale voastre mai slab calorice,da si gustoase,am dat netu' asta peste cap,ce-i drept sunt ceva retete,da poate mai stiti voi "zise prin viu grai",pupici si sa aveti pofta,nah mai cumpatat

Bya Ralu 1

23.06.2013, 11:45

ce super arata

iry-gabriela 1

23.06.2013, 15:57

interesant

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură de morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui cu bacon, cartofi noi si sos de marar