Bavareza cu capsuni

de bettyC in Dulciuri, 24 Dec 2014 | 5986 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 175 ml lapte
  • 210 ml frisca lichida
  • 280 gr iaurt grecesc sau iaurt cremos
  • 200 gr capsuni
  • 160 gr zahar
  • 10 gr gelatina
  • ulei de migdale ptr uns forma
  • ptr decoratii:frisca+capsuni+ciocolata rasa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bavareza cu capsuni:

Intr-un cratita se pun capsunele spalate si taiate cubulete impreuna cu zaharul si se fierb cca 5/6 minute.

Se da cratita deoparte de pe foc si se mixeaza.

Se adauga gelatina preparata conform instructiunilor de pe pachet (eu am pus gelatina in apa rece la hidratat).

Se trec prin strecuratoare capsunele mixate amestecand cu o lingura (eu am pus si cateva bucatele de capsuni mai mari, nu le-am pasat pe toate).

Se adauga peste capsuni laptele si iaurtul.

Se bate frisca si se adauga in compozitia obtinuta de capsuni, amestecand cu o spatula, incet pentru a nu se lasa.

Aceasta compozitie se pune intr-o forma(de care doriti)unsa cu ulei de migdale(se poate folosi si alt fel de ulei).

Aceasta compozitie se introduce la rece timp de 6 ore.

Dupa ce s-a intarit compozitia se scoate usor din forma pe un platou si se orneaza cu frisca batuta, capsuni intregi si ciocolata rasa, sau diferite fructe.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bavareza cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]